18 Haziran 2019 Salı

Replacement of rear coil springs.


           Honda jazz replacement of rear coil springs.

      Honda Jazz arka helezon yaylarının yükseltilmesi.

Honda jazz lar yere yakın arabalar. Yaklaşık 140 mm yerden yükseklikleri var. Yani doğuştan asfalt arabaları gibi. Şaka tabi ki . Fakat bu alçak profil ona iyi bir viraj dengesi getiriyor. Ama bir iki kişi araca binim şöyle bir kır gezisine çıkarsanız o zaman işler değişir. Çünkü 10 cm kadar yüksekliğiniz olur.  Bu ise bir çok engele takılmak demek. Taşlara sürter araç. Ben bunu engellemek için İstanbul Maslak ta Atatürk oto sanayi de arka kısmı yükseltirdim.Maslak air süspansiyon ve amortisör. Tamırhanenin adı. 





Elvan usta ve Suat ustalar var. Onlar itina ile yayları değişip daha kalın ve yüksek bir yay taktılar. Amartisörün tamponunu değiştiler.





Bu çalışmalardan önce 54.5 cm olan jant kenarından teker davlunbazı kenarına kadar olan yükseklik 6 cm(60mm) arttı. Ve 60.5 cm oldu. Bu ise aracın boş halinde yerden 6 cm daha yükselmesine sebep oldu. Şu an daha rahat arazide süreceğim inşallah.
Aşağıda işlem yapılmadan önceki yükseklik ve sonraki yükseklik seviyesini gösterir resimler var.








54 Cm yükseklik.


60.5 cm yükseklik.

Ustalarımız gerçekten temiz ve kaliteli iş yapıyorlar. Yaptıkları işin güvencesi de var. Eğer bir aksilik yada memnuniyetsizlik var ise hemen ilgilenip onu düzeltiyorlar. Fiyatlarda diğer yerlere göre çok makul. Telefon numaraları resimde de mevcut. 0549 615 68 48.ve  0212 328 05 57.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder