27 Ekim 2016 Perşembe

Honda Jazz indoor air quality oxygen and volatile (VOC) gas test.


Honda Jazz indoor air quality oxygen and volatile (VOC) gas test.
Honda jazz iç hava kalitesinde oksijen ve uçucu (VOC)gaz testi.



Binlerce lira verip aldığımız otomobillerde acaba ne kadar sağlıklı hava soluyoruz. Bir çok üretici bu konulara asla yaklaşmaz. Varsa yoksa yakıt ve elektronik donanım zenginliği. Yakıt öldürmez. Donanım eksikliği de bize zarar vermez. Ama kalitesiz bir havalandırma polen filtresi ve kalitesiz döşeme ve plastik aksam yaydıkları zararlı gazlarla bize çok zarar verirler. Düşünün şehirler arası yoldasınız. Ailenizle arabada saatlerce hava soluyacaksınız. 
2-3 Metre küplük bir hacimde bir alanda ne varsa soluyacaksınız. Tüm ortamın zararlı gazları az çok maruz kalacaksınız. Acaba Honda jazz bu konuda nasıl.

Yaptığım testlerde hondanın jazz modeli çok çok iyi çıktı.Hem oksijen seviyesi hemde zararlı gaz testinde. Normalde Voc değerleri 3-4 arasında olur. 



Çok iyi olmayan ortamlarda. Biraz fazla gaz olanlarda 5-6 nın üstü . Bayağı bir zararlı ortamın ise 9 değerlerine yakındır bu ise hastalıkları tetikler. Hassas bünyelerde kısa sürelerde zarar verir. Jazz 1.8 gibi harika değerlere imza attı. Oksijen değeri ise açık havadaki değere çok yakın. % 20.8




Havadaki partikül değerleri de temiz bir ortamdaki kadar az idi. M3 te 31 ppm idi. Oksijen değeri yeşil açık havada %21.
Aşağıda temiz havada yeşilliğin içindeki değerler. Siz bunu jazz ile karşılaştırın.






 Açık hava değerleri ve Honda Jazz kabin hava kalitesi. Sorusu olan varsa ?



Böyle olunca Honda size eziyet değil sağlık veriyor uzun yolculuklarınızda bu hiç bir satıcının girmediği giremediği konulardır. Araç seçiminizde lastik ebadına renge önem verdiğiniz kadar sağlığınıza yönelik teknolojilere ve kaliteli ürün kullanımına da önem verip seçim yapın. Ben buna dikkat ediyorum. Ve tavsiyem honda.
Honda ne varsa onda var.