3 Ekim 2016 Pazartesi

Honda Jazz for electric winches.



                             Honda Jazz için elektrikli vinç.

Honda jazz yerden yüksekliği 13-14 cm arasında.Ve eğer onun ile ormanda arazide dolaşmak isterseniz dikkatli ve tedbirli olmalısınız. Eğer yanınızda benimki gibi bir elektrikli vinciniz yoksa bu maceraya atılmayın. Bende bir kaç yıl önce sadece bizim araçlarımız için değil sıradan çekici kancası olan her araca uyacak bir vinç tasarladım. Ve bugüne kadar başarı ile kullandım. Bu yazımda bununla ilgili resimleri paylaşacağım.


5-6 kg ağırlığı taşımak belki sizi bir çok sorundan kurtarabilir. 30 cm 20 cm civarında küçük bir kutu taşımak çokta zor değil heralde. Üstelik sadece arazide ve zor şartlarda kullanacaksınız. Şehirde gerekmez.





Ayrıca iki çekme halkanız olursa iyi olur. Belki ön ve arka çeki halkalarını aynı anda kullanmanız gerekebilir.


Kaliteli bir U kilidi ve zincirleriniz olsun.




Gördüğünüz gibi montajı çok kolay. 


Tek dikkat etmeniz sabit olmayan vinci bir eliniz ile düzelterek yada bir arkadaşınızdan yardım isteyerek düz tutmaya çalışmak. Çünkü çelik çekme teli üst üste binmemeli sıkışmamalı. Düz bir şekilde yan yana sarılmalı.





Ben vince kumanda ederken bir arkadaş aracta hafif hafif gaza basıyor. Fakat tekerler yere tutunamayıp havada olunca patinaj yapıyor. Sonuçta çekme hareketi olmasa sahile doğru kayıp düşebilirdim. Yada büyük bir çekici çağıracaktım.


Aracın tekerleri arazi şartlarının azizliğine uğradı. Çapraz


tekerler yere temas etmediğinden çekiş yoktu. Bunu aracın altından küçük bir kısmı görülen arka tekere bakarak anlayabilirsiniz. Arka sol teker havada olduğunu görüyorsunuz. Eğer tasarladığım bu vinç olmasa heralde biraz pahallı ve zaman alacak bir tecrübe olacaktı.